Vaskeguide og gode tips til dine nye håndklæder

Merikos hamam håndklæder er bæredygtige i form af at det er et multitekstil som er Oeko-tex certificerede.
Det er som sådan ikke trend baserede produkter, men istedet produkter som kan holde i lang tid.

"Kender du det, at du har købt nye lækre håndklæder - og du kan ikke forstå hvorfor de ikke suger som ønsket første gang du bruger dem. Hvis du ønsker at forbedre sugeevnen på helt nye håndklæder, er der nogle få men gode fif, du kan gøre brug af, både før du tager dem i brug og i din løbende vask og pleje af håndklæderne. Det er nemlig sådan, at de bomuldsfibre håndklæderne normalt er lavet af, får forbedret deres kvaliteter, hvis man følger nogle simple råd og fif. - Det er ganske enkelt og ligetil."

Før du tager dine nye håndklæder i brug, bør du lægge dem i blød i en balje med koldt vand i 24 timer. - Det får bomuldsfibrene i håndklædet til at åbne sig, så de endnu bedre kan absorbere vand.

For en lang levetid på håndklæderne. Anbefaler jeg vask ved så lave grader som muligt og 40 grader. Mange af håndklæderne kan dog tåle op til 60 grader skånevask. Og husk - vaskemaskiner er alle forskellige. Det er dig der kender din maskine bedst, så juster vasken efter din maskine, så håndklæderne ikke udsættes for højere temperaturer.

Du bør hængetørre håndklæderne på et tørrestativ. Og så vidt muligt undgå tørretumbling. - Både af hensyn til miljøet, men også af hensyn til bomuldsfibrene, der med tiden kan blive hårde af gentagen hård tørretumbling. Tørretumbler du dem alligevel ind i mellem, bør du vælge lav varme.

Flere af Merikos håndklæder kan hængetørre på under 20 min. under de rette tørreforhold.

Du bør altid undgå at bruge vaskemiddel med blegemidler i, når du vasker Merikos tekstiler.

Hvis du følger ovenstående råd, vil du allerede første gang du tager håndklædet i brug, få en rigtig dejlig tørreoplevelse. Og håndklædet bliver kun endnu bedre absorberende og blødere med tiden.